İçeriğe geç

Dünyanın En Çok Okunan Kitabı Hangisi

Dünyada en çok okunan kitap hangisi?

Yüzüklerin Efendisi hem üçleme (Yüzük Kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü) hem de tek başına bir kitap olarak satılmıştır. 1995 Guinness Dünya Rekorları’na göre, İncil tüm zamanların en çok satan kitabıdır ve tahmini 5 milyar kopya satışı vardır.

Türkiye’de en çok satılan kitap hangisi?

En çok satan edebi kitaplar listesinde roman türü ilk sırada yer aldı. En çok satan kitap Matt Haig’in “Geceyarısı Kütüphanesi” olurken, Zülfü Livaneli’nin “Kaplanın Sırtında” adlı romanı ikinci oldu.

Dünyada en çok okunan kitap Kuran mı?

Dünyanın en çok okunan kitabı Kur’an-ı Kerim’dir!

Dünyanın en çok sayfalı kitabı hangisi?

21.450 sayfalık eser, tüm zamanların en uzun kitabı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Manga serisinden One Piece’in kitabı yayımlandı. Tek cilt halinde yayımlanan kitap, dünyanın en uzun kitabı olarak tarihe geçti. Dünyanın en uzun kitabı ünvanını alan kitap, 21.450 sayfadan oluşuyor.

Türkiye kitap okumada dünyada kaçıncı sırada?

Türkiye, Birleşmiş Milletler İnsani Gelişme Raporu’nda kitap okuma sıralamasında 86. sırada yer alıyor. 7 milyon nüfuslu Azerbaycan’da kitaplar ortalama 100.000 kopya tirajla yayınlanırken, 76 milyon nüfuslu Türkiye’de çoğu kitap 2-3.000 kopya civarında tirajla yayınlanıyor.

Türkiye’de en çok okunan kitap türü nedir?

EDEBİYAT KİTAPLARI EN ÇOK OKUNUYOR. Türlere bakıldığında Türklerin çoğunluğunun romanı tercih ettiği açıkça görülüyor. Roman türü yüzde 33,7’lik bir oranla ilk sırada yer alırken, kısa öykü türü yüzde 27,1 ile ikinci sırada yer alıyor. Türkiye’de Türkçe yazılmış kitapların yüzde 85,7’lik bir oranla tercih edildiği görülüyor.

Türkiye’de en çok kitap okuyan kişi kimdir?

En çok kitap okuma rekorunu kıran öğrencimiz Mahir Atabey TÜRK için rekor kayıt töreni düzenlendi… 2011 yılında doğan Mahir Atabey TÜRK, ilimiz Emirdağ ilçesine bağlı Aziziye İlkokulu 3. sınıfta okudu ve 4 ayda 1053 kitap okuyarak rekor kırdı.

Dünyanın en kısa kitabı kaç sayfadır?

DÜNYANIN EN KÜÇÜK KİTABI Japonya’dan gelen bu nesne, sadece 0,74 x 0,75 boyutlarında olup, dünyanın en küçük kitabı rekorunu elinde tutuyor. “Shiki no Kusabana” (Mevsim Çiçekleri) adlı kitap, 22 sayfadan oluşuyor ve isimleri 0,01 milimetre yazı tipiyle yazılmış küçük çiçek resimleri içeriyor.

Dünyanın en uzun kitabı kaç sayfadır?

En ünlü manga serilerinden biri olan One Piece’in tek ciltli kitabı satışta. Dünyanın en uzun kitabı ünvanını taşıyan eser 21.450 sayfadan oluşuyor. 50 kopya ile sınırlı olan kitaplar, 7 Eylül’de piyasaya sürüldükten sadece birkaç gün sonra tükendi.

Küçük Prens kaç adet satıldı?

4-Küçük Prens (Le Petit Prince) Tipik yetişkinlerin yaşam tarzını da eleştiren kitap, dünya çapında 140 milyondan fazla sattı.

Kuranı kim kitap yaptı?

Zeyd, titiz bir çalışmayla Kur’an’ı bir Mushaf’a derledi ve Halife’ye sundu. Bu Mushaf, Hz. Osman döneminde, Zeyd ibn Sabit başkanlığında Abdullah ibn Zubeyr, Said ibn As ve Abdurrahman ibn Haris’ten oluşan bir komisyon tarafından çoğaltıldı. Dünyadaki tüm Mushaflar bu ilk Mushaflar ile aynıdır.

Dünyada kaç kitap var?

Google’ın gelişmiş algoritma sistemine göre cevap yaklaşık 130 milyon kitaptır. Ya da tam sayı vermek gerekirse: 129.864.

Dünyanın en tehlikeli kitabı nedir?

Krebs’in birinci yüzyılda yaşamış Romalı tarihçi Tacitus tarafından Latince kaleme alınan, “Dünyanın En Tehlikeli Kitabı: Tacitus’ Germania, Roma İmparatorluğu’ndan Nazi Almanyası’na” adlı tarih öncesi etnolojik monografisi, bir milletin kültürel kimliğini derinlemesine inceliyor.

Dünyanın ilk kitabı nedir?

Dünyanın ilk kitabının MS 868 yılında yazıldığı bilinmektedir. Kitabın adı “Diamond Sutra”dır. Diamond, elmas anlamına gelirken, sutra kelimesinin dini bilgi ve vaaz anlamına geldiği bilinmektedir. İçinde meseller ve öğütler bulunan Diamond Sutra, aynı zamanda dini içerikli bir kitaptır ve Buda’nın öğretilerini ele alır.

Dünyanın en pahalı kitabı nedir?

Codex Leicester; Leonardo da Vinci’nin hidrolik, su hareketi, jeoloji ve astronomi üzerine bazı eserlerini içeren 72 sayfalık not defteri. Bill Gates tarafından 1994’te 48,4 milyon dolara satın alındı ​​ve bu onu dünyanın en pahalı kitabı yaptı. Bill Gates’in özel koleksiyonundadır.

4 büyük kitaplar hangileri?

Allah’ın insanlığa farklı zamanlarda gönderdiği kutsal kitapların sayısı dörttür. Bunlar Tevrat, Zebur, İncil ve Kuran-ı Kerim’dir. İslami inanca göre kitapların hepsi günümüze kadar ulaşmış olsa da diğer üç kitap değiştirilmiş ve orijinal halleriyle günümüze ulaşamamıştır.

Dünyada en çok kitap okuyan kişi kim?

En çok kitap okuyan kişi kimdir? En çok kitap okuyan kişi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren kişi 13 yaşındaki Mahir Atabey Türk oldu.

Dünyanın en pahalı kitabı nedir?

Codex Leicester; Leonardo da Vinci’nin hidrolik, su hareketi, jeoloji ve astronomi üzerine bazı eserlerini içeren 72 sayfalık not defteri. Bill Gates tarafından 1994’te 48,4 milyon dolara satın alındı ​​ve bu onu dünyanın en pahalı kitabı yaptı. Bill Gates’in özel koleksiyonundadır.

Türkiye’deki kitap okuma oranı kaç?

Hiç kitap okumayan ve yılda 10’dan az kitap okuyanların oranlarına baktığımızda katılımcıların ortalama %75’inin hiç kitap okumadığını, %25’inin ise ayda 1’den fazla kitap okuduğunu, yani okuma alışkanlığına sahip olduğunu söyleyebiliriz. 35 yaş üstü kişiler çoğunlukla televizyon izliyor ve aileleriyle vakit geçiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir