İçeriğe geç

Mütehammil Olmak Ne Demek

Mütehammil ne demekdir?

(ar. tehammul mutehammil “dayanmak, katlanmak” kelimelerinden) Dayanma, tahammül etme, dayanma, direnme: Ruhi’nin sizin göçünüzün taşıyıcısı olduğunu / sizi sadece görmek için takip eden kişi olduğunu (Rûhî-i Bağdadî) hatırlayın.

Müteyemmen olmak ne demek?

(ﻣﺘﻴﻤّﻦ) sıf. (ar. teyemmun muteyemmen “uğurlu olmak” kökünden) [Ş. Sami’ye göre muteyemmin doğru olandır.] Uğurlu, mübarek, kutlu: Köyü sevenlerin her zaman ziyaret ettiği bir yerdi. (Hüseyin C.

Müştemil olmak ne demek?

Eklentiler; Kelime anlamı olarak ‘ek’ anlamına gelir ve binaların dışına inşa edilen küçük bölmeleri ifade eder. Farklı ihtiyaçlara göre tasarlanabilen eklentiler; Binanın yanına bağımsız olarak inşa edilebileceği gibi, arsanın başka bir yerinde (örneğin arka bahçede) de inşa edilebilir.

Mütehassıs olmak ne demek TDK?

“Mutehassis” kelimesi Arapça kökenlidir ve Türkçeye Arapçadan gelmiştir. “تَحَسَّسَ” (tehassesa) fiilinden türemiştir ve “hissetmek, hissetmek” anlamında kullanılır. Anlamı: “Uzman” duygularını kolayca hisseden ve bunların kendisini yoğun bir şekilde etkilemesine izin veren duygusal olarak etkilenen kişidir.

Müziyat ne demek?

(ﻣﻮﺫﻳﺎﺕ) i. (Ar. mūẕі „mūẕiyāt çoğul eki -āt ile, “işkence”den) pireler, sivrisinekler vb. insanları rahatsız eden küçük hayvanlar ve zararlılar.

Müterakkî ne demek Osmanlıca?

(ﻣﺘﺮﻗّﻰ) sıf. (Ar. teraḳḳī muteraḳḳі, “ilerlemek, yükselmek” kelimesinden) ilerleme ve gelişme, gelişmiş, medeniyet seviyesi yükselmiş, ilerlemiştir. Müterakkiye (ﻣﺘﺮﻗّﻴﻪ) sıf. Aynı anlamı taşıyan müterakki kelimesinin, “Akvâm-ı müterakkiye: Gelişmiş kabileler” cümlelerinde geçen belirsiz biçimi.

Münhezim olmak ne demek?

(ﻣﻨﻬﺰﻢ) sıf. (ar. inhizām munhezim “yenilmiş olmak” kelimesinden) Yenilmiş, yenilmiş, fethedilmiş: On iki bin kâfir Münhezim oldu / Kimisi Kürt oldu, kimisi Münadim (Süleyman Çelebi).

Mütekamil olmak ne demek?

(Ar. tekāmul mutekāmil, “gelişmek, olgunlaşmak” kelimelerinden) Gelişen, gelişen ve olgunlaşan, olgunlaşan, gelişen: Böyle gelişmiş bir insan topluluğuna millet denir (Mukbil Özyörük).

Mütemerrit olmak ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: gecikmiş.

Müşekkel olmak ne demek?

1. Bir şekle sokulmuş, biçim ve suret verilmiş. 2. Şekli ve yapısı gösterişli, iri, görkemli. [Alaycı bir anlamda da kullanılır]: Magrûr u müşekkel u bahâdır (Abdülhak Hâmit).

Münbais olmak nedir?

1. Gönderilmiş, gönderilmiş. 2. Bir şeyden dolayı meydana gelen, ortaya çıkan, doğan, hasıl olan: Bu mutluluk, senin iyiliğinin haber verilmesinden dolayıydı (Muallim Nâci).

Müzmal olmak ne demek?

Arapça لحمضم (müzmahal) sözcüğü bağlamında ele alınabilecek kelimeler arasında, “sefih olmak, perişan olmak” anlamına gelen muzmal (Uysal, 2017: 84) ve “sefiller, perişan olmak” anlamına gelen muzmal make9 (Yalçın, 2022: 110) ile telaffuzda kısmen farklılık bulunan müzmaal10 ifadeleri de bulunmaktadır.

Müsteban olmak ne demek?

(ﻣﺴﺘﺒﺎﻥ) sıf. (Ar. istibāne mustebān “açık ve anlaşılır olmak” kökünden) Açıkça ifade edilmiş, anlaşılmış, şüpheye yer bırakmayacak şekilde, açık, belirgin, apaçık: “Nasîhatü’s-selâtîn” (Âlî Mustafa Efendi) dikişlerinden nasıl mükafatlandırılmıştır.

Müstear olmak nedir?

Kabul edilebilirlik, bir hakka sahip olma durumudur. Sosyal güvenlik mevzuatı anlamında, uygunluk, kişinin sigorta çerçevesinde sağlık hizmetlerine hak kazanması anlamına gelir.

Müstetir olmak ne demek?

Bunlar metinde olmayan ancak var olduğu kabul edilen gizli, örtülü zamirlerdir. Aslında enjeksiyon zamirleri ayrı bir zamir grubu değildir. أنا، أنْتَ، هِيَ، هُوَ، نَحنُmunfasıl merfu zamirleri belirli durumlarda gizli zamirler olarak kullanılır.

Müemmen ne demek?

(ﻣﻮﺌﻣّﻦ) sıf. (ar. te’mіn mu’emmen “güvence altına almak” kelimesinden) Güvenlik garanti altına alınmış, güvence altına alınmış, güvence altına alınmış: “Güvenli bir yaşam.”

Mülâzım olmak ne demek?

Mülâzım kelimesi aynı zamanda “teğmen” anlamına gelir. Oberleutnant ise teğmendir.

Mülâyemet ne demek?

Şaka şaka.

Müteyyim ne demek TDK?

Anlamı: “Mükemmel”, yani tamamlanmış, tamamlanmış veya mükemmel. Bu kelime bir şeyin veya bir işin tamamen yapıldığını veya tamamlandığını ifade etmek için kullanılır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Akarsu Rejimi Nedir Kaça Ayrılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir