Araç satın alırken neye bakılır?
KULLANILMIŞ ARAÇ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ? 1) Aracın kime ait olduğu bilgisi. … 2) Ekspertiz raporu. … 3) Mekanik durumu ve motor kontrolü hakkında bilgi. … 4) Lastik durumu. … 5) Kilometre. … 6) Hasar raporu … 7) Yedek anahtar ve donanım durumu. … 8) Resmi araç tesciliDaha fazla makale…
Kaç bin km’den sonra araba alınmaz?
Benzinli ve atmosferik motorlu, düzenli bakımı yapılmış araçlar 200.000 km’ye kadar kullanılabilir. Benzinli ve turbo motorlu araçların 150.000 km’yi aşmaması önerilir. Dizel araçlarda, atmosferik motorlu araçlarda menzil 250.000 km’ye, turbo motorlu araçlarda ise 150.000 km’ye kadar çıkabilir.
Yeni araba alırken nelere dikkat etmeli?
Yeni araç alırken nelere dikkat etmelisiniz? İhtiyaçlarınızı doğru belirleyin. … Araçları yakından tanıyın. … 3. Aracın kullandığı yakıt türünü öğrenin. … Yol vergileri ve diğer masrafları öğrenin. … Aracın yetkili servis ağına dikkat edin. … Aracı satın almadan önce test sürüşü yapın.
Araba alırken nasıl kontrol edilir?
İkinci el araç alırken dikkat edilmesi gerekenler: Araç geçmişini kontrol edin. … Araç hasar ve ticari sicil kontrolü … Ekspertiz raporu. … Aracın şasi numarasını kontrol edin. … Aracın orijinal kilometresini sorun … Aracın trafik cezası durumunu kontrol edin. … Aracınızın mekanik aksamlarını ve motorunu değerlendirin.
Sıfır araç alırken km kaç olmalı?
Yeni arabanın kilometresini kontrol edin. Aracın kilometresini kontrol edin. Genel olarak, menzil, marka veya modelden bağımsız olarak yaklaşık 150 km’yi geçmemelidir.
Araba alırken açıklamaya ne yazılır?
Aracınızın açıklamasını yazarken, aracın markasını ve modelini ve aracınızı en iyi tanımlayan öne çıkan özelliği kısaca belirtmek için başlığı kullanabilirsiniz. Net bir tanım, alıcının size güvenmesi ve ilanınızı dikkatlice incelemesi için ilk adımdır.
2 el araba en az kaç km olmalı?
İkinci el araç alırken kaç kilometre yapmalıyım? İkinci el araç alırken 200.000 km’den fazla kilometre yapmış araçlara bakın. Dizel araçlar 1.000.000 km’ye kadar kullanılsa bile, sadece 200 km’den sonra teknik ve mekanik sorunlar ortaya çıkar.
Motor ömrü kaç km?
Bir aracın motor ömrü kaç kilometredir? Eskiden 150.000 km civarında olan araçların motor ömrü artık benzinli araçlarda 300.000 km’nin, dizel araçlarda ise 500.000 km’nin üzerine çıkmıştır. Öyle ki bazı dizel araç motorlarının 1 milyon kilometreden fazla kilometreye ulaştığı görülmektedir.
Araç alırken hangi belgeler gerekli?
Araç alım satımında gerekli belgeler. Geçerli kimlik belgeleri. … Satın alma sözleşmesi veya noter tasdikli satış senedi. … Araç tescil belgesi. … Ayrılma belgesi. … Araç tescil numarası … Trafik sigorta poliçesi. … Vergi numarası … Vekaletname.
Sıfır araç ilk bakım ücretli mi?
Aldığınız aracı kendi markanızın bakım servisine götürmeniz birçok açıdan daha avantajlı olduğundan üretici firmanın servisleri tercih edilmelidir. Sıfır araç alırken artık markaların belirli bir süre ücretsiz bakım desteği sunması mümkün hale gelmiştir.
Araç alırken para ne zaman verilmeli?
En çok tercih edilen yöntemler çek ve havaledir. Ödeme önceden yapılmalıdır çünkü araç teslim edildiğinde noter paranın ödenip ödenmediğini soracaktır.
Sıfır araç trafik sigortasını kim öder?
Sıfır kilometre araç alırken trafik sigortası ne zaman yaptırılır? Sıfır kilometre araç alırken; Trafik sigortası, aracın satın alındığı galerideki veya bayideki sigorta şirketinin temsilcileri tarafından yaptırılmalıdır. Aracın yolda seyredebilmesi için polise kayıtlı olması gerekir.
Araba alırken para nasıl atılır?
Satıcı adına bir çek düzenlenir ve “Öde” yazılmalıdır. Alıcı, satıcı adına bloke edilmiş çekle gelir. Çek, noter işlemleri sırasında satıcıya verilir. Noter işlemi tamamlandıktan sonra, satıcı bankaya gidip ücreti kendi hesabına aktarabilir.
Araba alırken motor gücü ne olmalı?
Aracın beygir gücü ne kadar yüksekse aracın performansı da o kadar yüksektir. 1 beygir gücü 746 watt güce denk gelir. Araç genellikle şehir içinde kullanılıyorsa aracın 90 beygir veya üzeri bir çıkış gücüne sahip olması gerekir. Araç elverişsiz arazi koşullarında kullanılıyorsa performansı daha yüksek araçlar tercih edilmelidir.
2 el otomatik vites hangi araba alınır?
İkinci el otomatik otomobil modelleri Volkswagen Golf, Seat Leon, Hyundai Accent Blue, Skoda Octavia, Peugeot 208, Opel Corsa, Renault Clio, Toyota Auris ve Nissan X-Trail’in otomatik şanzıman seçenekleri kullanıcılarının ihtiyaçlarını en iyi karşılayan otomobiller arasında yer alıyor.
Araba satın alırken hangi işlemler yapılır?
Bunlar: Araç vergisi, trafik cezası sorgulama, TÜVTÜRK araç muayene talebi. Bu belgelerin eksiksiz olması noter işlemlerini hızlandırır. Bu sayede insanlar araçlarını gün içinde hızlı bir şekilde teslim alabilirler.
Noterden araç alırken nelere dikkat edilmeli?
Noterden araba alırken nelere dikkat etmelisiniz? Aracın bedeli blok transfer gibi yöntemlerle bildirilmelidir. Noterlik işlemlerinde noter personelinin tüm soruları eksiksiz cevaplanmalı ve belirsizlik varsa yardım istenmelidir.
Satış yaptığım araçları nasıl öğrenebilirim?
Adıma kayıtlı eski araçları nasıl öğrenebilirim? Adınıza kayıtlı eski araçları e-devlet sayfalarından “Kayıtlı Araç Sorgulama” ve “Araçlarım” üzerinden öğrenebilirsiniz.
400 bin km araç alınır mı?
Bu, aracın aşırı kullanıma veya aşınma ve yıpranmaya maruz kalmayacağı anlamına gelir. Bu, yüksek kilometreli bir araç satın alırken kaçınmanız ve yanlış seçim yapmanız gereken bir yanılgıdır. Yüksek kilometreli araçlar uygun fiyat avantajına sahiptir. Bu yüzden uygun fiyatlı ve ekonomiktir.