Kek piştikten sonra hemen fırından çıkarılır mı?
Pastayı şekilden çıkarmak, dikkat gerektiren ve doğru uygulanırsa mükemmel sonuçlar veren bir işlemdir. Pastayı şekilden çıkarırken, aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır: Kek soğumalıdır: Fırından çıkarılan sıcak kekin en az 10 ila 15 dakika soğuması beklenir.
Kek sıcak fırında bırakılır mı?
Pastaya başlamadan önce fırını ısıtmayı ve fırını klasik bir kek pişirme derecesine, yani 180 derece getirmeyi unutmayın. Isıtma ile başlayın. Pastanı soğuk bir fırına koymayın. Sıcak bir fırında pişirilen kekler hacimli, pürüzsüz, yapılandırılmış, iyi pişmiş keklere dönüştürülür.
Kek piştikten sonra fırında ne kadar bekletilmeli?
Pastanın iç kısmının pişirilip pişirilmediğini kontrol etmek için çöp şişleri veya kürdan dalış yaparak test edebiliriz. TimeStick’in yüzeyinde yumuşak hamur kalıntıları yoksa, kek pişirilir, şimdi fırından çıkarabilirsiniz. Şekeri fırından çıkardıktan sonra, soğutma kablosu üzerinde yaklaşık 10 dakika tutulmalıdır.
Kek kalıptan hemen çıkarılmalı mı?
Pastanızı kalıptan çıkarırsanız acele etmemelisiniz. Tamamen soğuyabilen pastayı beklemek, şekilden çıkmayı kolaylaştırır. Ayrıca çürümeyi ve şeklinin bozulmasını önler. Pastanın yapışmasını önlemek için kalıba un ve yağ uygulayabilirsiniz.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı kaç dakikada çıkar?
Pişmiş pastayı kalıptan çıkarıyoruz. Fırından en az 15 dakika sonra ilk sıcaklığı ilk sıcaklık ile yumuşak kekten çıkarabilirsiniz. Sıcak pastayı kalıptan çıkarırsanız, pastanız kırılabilir.
Fırından çıkan kek hemen çevrilir mi?
Bu nedenle, şekli çıkarmadan önce kek biraz dinlenmelidir. Pastayı fırını çıkardıktan sonra oda sıcaklığında çıkardıktan sonra, şekilden ayrılmak, iç yapıyı ve yüzeyi daha kolay ayırmak daha kolaydır.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Sünger kek üretiminin, yumurta akı beyazları ile ayrı bir kapta ayrı bir kapta, yine farklı bir kapta, kremsi bir kıvam elde edene ve bu iki karışımı büyük bir dikkatle ekleyene kadar, mükemmel sünger kekin anahtarıdır.
Kek piştikten sonra ne zaman kesilir?
Pasta piştikten sonra hemen kesmeyin. Bunun yerine, oda sıcaklığında en az 10 dakika dinlenin. Bu şekilde, pişirdikten sonra sıcaklığını koruyacak ve iç mekan olasılığı ham olacaktır. Kullandığınız fırının performansı ve kullandığınız kek şekilleri de pastanın ıslak kalmasına neden olabilir.
Kek fanlı mı pişer fansız mı?
Kek pişirirken, üst üst ısıtma modu genellikle kullanılır. Bu, pastanın hem altın hem de üstü pişirmesini sağlar. Fanın pişirilmesi, genellikle önerilmeyecek şekilde kek kızartmasına veya kuru olmaya yol açabilir.
Kek piştikten sonra nasıl muhafaza edilir?
Pastanın soğutulmasını bekledikten sonra, şekil veya tabletten çıkarmalı ve bıçakla kestikten sonra hava almayan bir kabın içine koymalısınız. İdeal fenerler kek kaplarıdır. Pastayı sabit fenerler veya depo kapları olmadan 4 gün tutmak mümkündür.
Kek fırından çıktıktan sonra niye çöker?
Tarifinizdeki derecenin ötesine geçer ve pastanızı çok yüksek sıcaklıkta bir fırında verirseniz, maalesef aniden pastanızı köpürecek ve aniden söneceksiniz. Bir başka sık hata, pastayı pişirirken ve bıçak gibi nesneleri daldırırken fırının kapağını sık sık açmaktır.
Kek fırında ne kadar kalmalı?
Genellikle kek 175 ila 180 derece arasında önceden ısıtılmış bir fırında pişirilir. Pastanın pişirme süresi de pastanın boyutuna ve tarifesine bağlı olarak değişebilir. Örneğin, küçük bir kek yaklaşık 20 ila 30 dakika içinde pişirilirken, büyük bir kek 45-60 dakika pişirilebilir.
Kek fanlı mı pişer fansız mı?
Kek pişirirken, üst üst ısıtma modu genellikle kullanılır. Bu, pastanın hem altın hem de üstü pişirmesini sağlar. Fanın pişirilmesi, genellikle önerilmeyecek şekilde kek kızartmasına veya kuru olmaya yol açabilir.